Catering

Catering

zaufaj profesjonalistom! Od wielu lat specjalizujemy się w organizacji bankietów. Przygotowujemy menu tradycyjne, regionalne oraz potrawy z kuchni całego świata. Wszystkie potrawy przygotowywane są z wyselekcjonowanych, najwyższej jakości produktów. Realizując zlecenia każdorazowo opracowujemy, dopasowując do miejsca i charakteru bankietu, koncepcję aranżacji stołów, menu i zakres obsługi.  Przygotowujemy oferty cateringowe, dostosowane do indywidualnych wymagań. Przy sporządzaniu menu pomagamy w doborze ilości oraz rodzaju potraw i napojów. Pomożemy Państwu wybrać menu, odpowiednio dopasowane do charakteru imprezy, osób biorących udział, pogody i oczywiście wymagań budżetowych. Przyjęcia organizujemy w naszym lokalu oraz w ogrodzie. Współpracujemy z właścicielami sali bankietowej Party Planet przy ul. Kostki Napierskiego. Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty!

Na życzenie zamawiamy torty z cukierni  Makos w Dąbiu 

Pakiety cateringowe:


Pakiet 60 zł/ osobę

Powitanie gości lampką wina musującego

I ciepłe danie (jedna z propozycji do wyboru)
Rosół z kury zagrodowej z domowym makaronem
Krem z cukinii i brokuła z migdałami
Krem z pomidorów z mozzarellą, bazylią i parmezanem
Francuska zupa cebulowa z grzankami
Żurek z białą kiełbasą na zakwasie
Węgierska zupa gulaszowa

II ciepłe danie (jedna z propozycji do wyboru)
Filet z piersi kurczaka panierowany
Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
Pieczeń z karkówki z pieca w sosie własnym
Filet z piersi kurczaka zapiekany z pomidorami i mozzarella

Dodatki (jedna z propozycji do wyboru)
Pieczone ziemniaki w mundurkach z ziołami
Gotowane ziemniaki z masłem i koperkiem
Ryż zasmażany z warzywami

Surówki (jedna z propozycji do wyboru)
Bukiet surówek 3 rodzaje (z marchewki, z białej kapusty, buraczki tarte na zimno)
Mieszanka sałat i warzyw z sosem vinegre

Przekąski na zimno podane na półmiskach:
Sałatka Grecka
Kruche babeczki wypełnione sałatką jarzynową z jabłkiem
Jajka faszerowana kremem miodowo-musztardowym ze szczypiorkiem

Pieczywo własnego wypieku


Bufet kawowy
Kawa
Herbata
Mleko,
Cytryna
Cukier

Dekoracja stołów


Pakiet 70 zł/ osobę

Powitanie gości lampką wina musującego

I ciepłe danie (jedna z propozycji do wyboru)
Rosół z kury zagrodowej z domowym makaronem
Krem z cukinii i brokuła z migdałami
Krem z pomidorów z mozzarellą, bazylią i parmezanem
Francuska zupa cebulowa z grzankami
Żurek z białą kiełbasą na zakwasie
Węgierska zupa gulaszowa z ciecierzycą
Krem z papryki z chili

II ciepłe danie (jedna z propozycji do wyboru)
Filet z piersi kurczaka panierowany
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie kurkowym
Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
Polędwiczka wieprzowa w sosie gorgonzola
Pieczeń z karkówki z pieca w sosie własnym
Filet z piersi kurczaka zapiekany z pomidorami i mozzarellą
Devolay z masłem i koperkiem

Dodatki (jedna z propozycji do wyboru)
Pieczone ziemniaki w mundurkach z ziołami
Gotowane ziemniaki z masłem i koperkiem
Ryż zasmażany z warzywami

Surówki (jedna z propozycji do wyboru)
Bukiet surówek (surówka z marchewki, z białej kapusty, buraczki tarte na zimno)
Mieszanka sałat i warzyw z sosem vinegre
Fasolka szparagowa zasmażana z czosnkiem i pomidorami

Deser

Lody śmietankowo-truskawkowe z gorącymi owocami i bitą śmietaną

Przekąski na zimno podane na półmiskach:
Sałatka z kurczakiem w sezamie, pomidorami, ananasem, winogronem i sosem miodowo-musztardowym z curry
Sałatka Grecka podana z sosem vinegre i faworkami czosnkowymi
Kruche babeczki wypełnione sałatką jarzynową z jabłkiem
Jajka faszerowana kremem miodowo-musztardowym ze szczypiorkiem
Patera wiejskich wędlin z dipem chrzanowym

Pieczywo własnego wypieku


Bufet kawowy
Kawa
Herbata
Ciasto - 2 rodzaje
Mleko
Cytryna
Cukier
Woda z cytryną lub kompot (serwowany w ilościach 350ml na osobę)

Dekoracja stołów



Pakiet 95 zł/ osobę

Powitanie gości lampką wina musującego

I ciepłe danie (jedna z propozycji do wyboru)
Rosół z kury zagrodowej z domowym makaronem
Krem z ziemniaków i pora z wędzonym twarogiem
Krem z cukinii i brokuła z migdałami
Krem z pomidorów z mozzarella bazylia i parmezanem
Krem z pieczonej dyni z prażonymi migdałami
Francuska zupa cebulowa z grzankami
Żurek z białą kiełbasą na zakwasie
Krem z pieczonej papryki z serem camembert i czarnym sezamem
Węgierska zupa gulaszowa z ciecierzycą

II ciepłe danie – (jedna z propozycji do wyboru)
Roladki z piersi kurczaka z pieczarkami i serem
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie kurkowym
Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
Polędwiczka wieprzowa w sosie gorgonzola
Pieczeń z karkówki z pieca w sosie własnym
Filet z piersi kurczaka nadziewany serem gorgonzola lub ementaler
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie z zielonego pieprzu
Devolay z piersi kurczaka z masłem i pietruszką
Filet z piersi kurczaka zapiekany z pomidorami i mozzarella
Dodatki (jedna z propozycji do wyboru)
Pieczone ziemniaki w mundurkach z ziołami
Gotowane ziemniaki z masłem i koperkiem
Ryż zasmażany z warzywami

Surówki (jedna z propozycji do wyboru)
Bukiet surówek (z marchewki, z białej kapusty, buraczki tarte na zimno)
Mieszanka sałat i warzyw z sosem vinegre
Fasolka szparagowa zasmażana z czosnkiem i pomidorami

Deser (jedna z propozycji do wyboru)
Panna Cotta
Owoce sezonowe z kremem mascarpone i płatkami crunch podane w pucharkach
Lody śmietankowo-truskawkowe z gorącymi owocami i bitą śmietaną

III danie ciepłe (jedna z propozycji do wyboru, podana w ceramicznych podgrzewaczach)
Bigos staropolski
Udko z kurczaka pieczone z warzywami
Żeberka z pieca duszone w kapuście

Przekąski na zimno podane na półmiskach:
Sałatka z kurczakiem w sezamie, pomidorami, ananasem, winogronem i sosem miodowo-musztardowym z curry
Sałatka Grecka podana z sosem vinegre i faworkami czosnkowymi
Śledzie marynowane w przyprawach i oleju
Śledzie w sosie miodowo-musztardowym
Kruche babeczki wypełnione sałatką jarzynową z jabłkiem
Jajka faszerowana kremem miodowo-musztardowym ze szczypiorkiem
Deska serów różnego rodzaju serwowana z faworkami czosnkowymi
Deska mięs pieczystych (schab nadziewany morelą, pieczona karkówka w ziołach, pieczony boczek z czosnkiem)

Pieczywo własnego wypieku

Bufet kawowy:
Kawa
Herbata owocowa
Ciasto 2 rodzaje
Mleko
Cytryna
Cukier
Woda z cytryną
Sok lub kompot (serwowany w ilościach 350ml na osobę)

Dekoracja stołów
W ofercie posiadamy wino oraz piwo za dodatkową opłatą. 

Zapraszamy do samodzielnego skomponowania menu okolicznościowego:

Zupy
  • Rosół z makaronem - 8,50 zł
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem - 13 zł
  • Krem z cukinii i brokuła z migdałami - 10 zł
  • Krem z pomidorów z mozzarella i parmezanem - 10 zł
  • Krem z borowików z groszkiem ptysiowym - 12,50
  • Krem z ziemniaków i pora z wędzonym twarogiem - 11 zł
  • Krem z pieczonej dyni z prażonymi migdałami - 9,50 zł
  • Krem z zielonego groszku z chipsem z marchewki - 10 zł
  • Francuska zupa cebulowa - 9 zł
  • Żurek z białą kiełbasą na zakwasie - 12,50 zł
  • Krem z kalafiora ze smażonymi kurkami i boczkiem - 12 zł
  • Węgierska zupa gulaszowa z ciecierzycą - 13 zł
  • Krem z pieczonej papryki z dodatkiem chili 11zł
Dania główne (w cenę dania wliczone są dodatki)
  • Roladki ze schabu zawijane z pieczarkami i serem - 32 zł
  • Tradycyjny kotlet schabowy w panierce - 22 zł
  • Pieczeń z karkówki z pieca w sosie własnym - 26 zł
  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie kurkowym - 33 zł
  • Filet z piersi kurczaka nadziewany serem gorgonzola lub ementaler - 33 zł
  • Stek z łososia na szpinaku z sezamem - 35 zł
  • Devolay z piersi kurczaka z masłem i pietruszką - 29 zł
  • Polędwiczka w sosie z zielonego pieprzu - 34 zł
  • Filet z piersi kurczaka zapiekany z pomidorami i mozzarellą - 26 zł
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie gorgonzola - 33 zł
  • Schab w sosie myśliwskim - 29 zł
  • Filet z piersi kurczaka panierowany - 23 zł
  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonym pomidorem i mozzarellą - 34 zł
  • Piers z kaczki w sosie porzeczkowym - 36 zł
  • Gicz jagnięca z rozmarynem i warzywami - 38 zł

Dodatki ( jedna z propozycji )
  • Pieczone ziemniaki w mundurkach z ziołami
  • Ziemniaki z wody z masłem i koprem
  • Ryż zasmażany z warzywami
  • Kluseczki gnocchi
Dodatki do zup ( opcjonalnie, jedna porcja ) 
  • Grzanki z serem - 2 zł
  • Pasztecik z mięsem – 3,50 zł
  • Groszek ptysiowy -1 zł
  • Faworek czosnkowy – 2 zł
  • Bagietka czosnkowa własnego wypieku – 6 zł
  • Focacia ziołowa z oliwą – 5 zł
Dodatki warzywne ( jedna z propozycji )
  • Mieszanka sałat z sosem vinegre
  • Marchewka z jabłkiem
  • Biała kapusta z pietruszka
  • Tarte buraczki z cebulą
  • Mizeria

Przystawki

  • Makaronowe muszle wypełnione serkiem czosnkowym z szynką, papryką i kiełkami 4 zł/szt (minimalne zamówienie 15 sztuk)
  • Makaronowe muszle wypełnione serkiem śmietankowym z łososiem wędzonym, ogórkiem i koperkiem – 5zł/szt (minimalne zamówienie 15 sztuk)
  • Makaronowe muszle wypełnione szpinakiem, kurczakiem i serem feta 4 zł/szt (minimalne zamówienie 15 sztuk)
  • Roladki z łososia na ciemnym pieczywie z twarożkiem – 4 zł/szt (minimalne zamówienie 15 sztuk)
  • Koreczki z grillowanego boczku i śliwek 2zł /szt (minimalne zamówienie 15 sztuk)
  • Mini szaszłyki - 3,50 zł/szt (minimalne zamówienie 15 sztuk) / kurczak w sezamie, ananas i ser camembert / pomidor koktajlowy, ser mozzarella i bazylia
  • Roladki z szynki ze szparagami i kremem mascarpone – 5,50 zł/szt (minimalne (minimalne zamówienie 15 sztuk)
  • Panierowane krążki bakłażana, przekładane plastrem pomidora, szynki i mozzarelli 6zł/szt (minimalne zamówienie 10 sztuk)
  • Bruschetta z pomidorami, czosnkiem, bazylią, serem mozzarella i parmezanem 4zł/szt (minimalne zamówienie 10 sztuk)
  • Grillowane roladki z cukinii, faszerowane serkiem mascarpone i orzechami – 5 zł/szt (minimalne zamówienie 15 sztuk)
  • Tortilla z szynką, serem, sałatą i serkiem czosnkowym 2,50 zł/szt (minimalne zamówienie 15 sztuk)
  • Tortilla z wędzonym łososiem, twarożkiem, awokado, sałatą, kiełkami, zielonym ogórkiem i papryką 5,50 zł/szt (minimalne zamówienie 15 sztuk)
  • Śledzie w sosie miodowo-musztardowym z gorczycą 6 zł/porcja (60gr)
  • Roladki z szynki nadziewane kremem chrzanowym – 3,50 zł/szt (minimalne zamówienie 15 sztuk)
  • Panierowany ser camembert z żurawiną - 7,50 zł/szt (minimalne zamówienie 15 sztuk)
  • Figi faszerowane serem feta i szynką parmeńską – 6,50 zł/szt (minimalne zamówienie 15 sztuk)
  • Tatar wołowy -15zł/100gr
  • Tatar z łososia z kaparami - 15 zł/100gr
  • Galareta z pstrąga z warzywami i jajkiem - 7zł/szt
  • Rolada ze szpinaku z serkiem śmietankowym i wędzonym łososiem – 6,50 zł/szt (minimalne zamówienie 15 sztuk)
  • Śledzie marynowane w occie z cebulą - 5,50 zł porcja (60gr)
  • Tartinki z kruchego ciasta wypełnione sałatką jarzynową z jabłkiem (patera 15 sztuk ) - 30zł
  • Jajka tradycyjne z majonezem i szczypiorkiem 2 zł/szt (minimalne zamówienie 15 sztuk)
  • Jajka faszerowane kremem miodowo -musztardowym 2,50 zł/szt (minimalne zamówienie 15 sztuk)
  • Ryba po grecku - 6 zł porcja (120gr)
  • Rolada z boczku faszerowana pieczarkami i serem 1kg /70 zł
  • Pieczeń z karkówki w glazurze miodowo-musztardowej 1kg/60 zł
  • Schab faszerowany śliwką lub morelą - 1kg/60 zł
  • Bigos z suszonymi śliwkami 5,50 zł/porcja /130 gr
  • Pieczone udka z kurczaka z warzywami w pomidorach (serwowane w ceramicznych podgrzewaczach na stół) - 9 zł/szt
  • Patera wiejskich wędlin i mięs pieczystych ( rolada z boczku, schab nadziewany śliwką, karkówka pieczona z czosnkiem i ziołami, trzy rodzaje wędlin), podana z dipem chrzanowym i bagietka czosnkową - 140zł (patera na 8 osób, jedna duża lub dwie małe)
  • Deska serów różnego rodzaju serwowana z dipem z awokado, podana z faworkami czosnkowymi, winogronem i orzechami – 120 zł (patera na 8 osób)
  • Szparagi marynowane 2 szt, podane z jajkiem sadzonym na szpinaku z sezamem - 15 zł
  • Caprese - plastry pomidora przekładane plastrami mozzarelli, skropione sosem vinegre - 12 zł
  • Patera grillowanych warzyw marynowanych w occie balsamicznym i oliwie z oliwek, podana z szynką parmeńską i foccacią czosnkową (Patera na 4 osoby) - 50 zł
  • Panzerotti - włoskie pierożki wypełnione farszem z kurczakiem, cebulą, pieczarkami i serem - 13,50 zł (3 sztuki)
  • Koreczki podane na melonie (3 rodzaje) - 70 zł: ser żółty, kabanos, ogórek konserwowy, papryka / pomidor koktajlowy, ser mozzarella, oliwka / ananas, kurczak w sezamie, ser lazur
  • Patera owoców morza (krewetki tygrysie, mule, ośmiorniczki, kalmary w panierce, ostrygi, ślimaki, koktajl z krewetek) - 300 zł
  • Sałatka Grecka (mieszanka sałat, pomidor, ogórek, oliwki, czerwona cebula, ser feta, ziarna słonecznika, sos vinegre (półmisek na 4 osoby) – 40 zł
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem w sezamie, winogronami, pomidorkami koktajlowymi, ananasem, migdałami i sosem miodowo-musztardowym - półmisek na 4 osoby 60zl
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem, mieszanką sałat, orzechami, papryką, pomidorem i sosem czosnkowym - półmisek na 4 osoby 60zl
  • Sałatka z arbuzem, kurczakiem w czarnym sezamie, serem camembert, pomidorkami koktajlowymi, mieszanką sałat i sosem jogurtowym z mango (półmisek na 4 osoby) - 70 zł
  • Sałatka Caprese - plastry pomidorów przekładane serem mozzarella i bazylią, z sosem vinegre (patera na 4 osoby) – 40 zł
  • Sałatka z tuńczykiem, suszonymi pomidorami ,gotowanym jajkiem, ogórkiem, ziarnami słonecznika, mozzarellą, mieszanką sałat i sosem vinegre (Półmisek na 4 osoby) – 75 zł
  • Sałatka z grillowanym serem halloumi, mieszanką sałat, gruszką, pomidorkami koktajlowymi, pestkami dynii i miodowo-cytrynowym vinegre (półmisek na 4 osoby) – 75 zł
  • Sałatka z wędzonym łososiem, mieszanką sałat, krewetkami, pomidorem, szczypiorkiem i suszonymi pomidorami (półmisek na 4 osoby) – 95 zł

Zapraszamy do korzystania z naszej bogatej oferty! W przypadku pytań pozostajemy do dyspozycji: 724-667-041.