Menu okolicznościowe - Gotowe pakiety


Pakiet 85 zł/ osoba

(Idealny pakiet przy organizacji przyjęć okolicznościowych do 4 godzin)

I ciepłe danie (jedna z propozycji do wyboru)
Rosół z kury zagrodowej z domowym makaronem
Krem z cukinii i brokuła z migdałami
Krem z pomidorów z mozzarellą, bazylią i parmezanem
Francuska zupa cebulowa z grzankami
Żurek z białą kiełbasą na zakwasie

II ciepłe danie (jedna z propozycji do wyboru)
Filet z piersi kurczaka panierowany
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie kurkowym
Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
Pieczeń z karkówki z pieca w sosie własnym
Filet z piersi kurczaka zapiekany z pomidorami i mozzarellą

Dodatki (jedna z propozycji do wyboru)
Pieczone ziemniaki w mundurkach z ziołami
Gotowane ziemniaki z masłem i koperkiem
Ryż zasmażany z warzywami

Surówki (jedna z propozycji do wyboru)
Bukiet surówek (surówka z marchewki, z białej kapusty, buraczki tarte na zimno)
Mieszanka sałat i warzyw z sosem vinegre

Przekąski na zimno podane na półmiskach:
Sałatka Grecka podana z sosem vinegre i faworkami czosnkowymi
Kruche babeczki wypełnione sałatką jarzynową z jabłkiem
Jajka faszerowana kremem miodowo-musztardowym ze szczypiorkiem

Pieczywo własnego wypieku

Bufet kawowy
Kawa
Herbata Mleko
Cytryna
Cukier
Ciasto
Woda z cytryną lub kompot (serwowany w ilościach 350ml na osobę)

Dekoracja stołów w cenie pakietu 
Sala do dyspozycji gości 3 godziny bezpłatnie, każda kolejna godzina płatna 100 zł.


W ofercie posiadamy wino oraz piwo za dodatkową opłatą.



Pakiet 100 zł/ osoba

(Idealny pakiet przy organizacji przyjęć okolicznościowych do 6 godzin)

I ciepłe danie (jedna z propozycji do wyboru)

Rosół z kury zagrodowej z domowym makaronem
Krem z ziemniaków i pora z wędzonym twarogiem
Krem z cukinii i brokuła z migdałami
Krem z pomidorów z mozzarella bazylia i parmezanem
Krem z pieczonej dyni z prażonymi migdałami
Francuska zupa cebulowa z grzankami
Żurek z białą kiełbasą na zakwasie
Krem z pieczonej papryki z serem camembert i czarnym sezamem
Węgierska zupa gulaszowa z ciecierzycą


II ciepłe danie – (jedna z propozycji do wyboru)

Roladki z piersi kurczaka z pieczarkami i serem
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie kurkowym
Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
Polędwiczka wieprzowa w sosie gorgonzola
Pieczeń z karkówki z pieca w sosie własnym
Filet z piersi kurczaka nadziewany serem gorgonzola lub ementaler
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie z zielonego pieprzu
Devolay z piersi kurczaka z masłem i pietruszką
Filet z piersi kurczaka zapiekany z pomidorami i mozzarella

Dodatki (jedna z propozycji do wyboru)

Pieczone ziemniaki w mundurkach z ziołami
Gotowane ziemniaki z masłem i koperkiem
Ryż zasmażany z warzywami


Surówki (jedna z propozycji do wyboru)

Bukiet surówek (z marchewki, z białej kapusty, buraczki tarte na zimno)
Mieszanka sałat i warzyw z sosem vinegre
Fasolka szparagowa zasmażana z czosnkiem i pomidorami

Deser (jedna z propozycji do wyboru)
Panna Cotta
Owoce sezonowe z kremem mascarpone i płatkami crunch podane w pucharkach
Lody śmietankowo-truskawkowe z gorącymi owocami i bitą śmietaną

III danie ciepłe (jedna z propozycji do wyboru, podana w kociołku grzewczym)

Węgierska zupa gulaszowa
Żurek z białą kiełbasą
Cebulowa z grzankami


Przekąski na zimno podane na półmiskach:
Sałatka z kurczakiem w sezamie, pomidorami, ananasem, winogronem i sosem miodowo-musztardowym z curry
Sałatka Grecka podana z sosem vinegre i faworkami czosnkowymi
Śledzie marynowane w przyprawach i oleju
Kruche babeczki wypełnione sałatką jarzynową z jabłkiem
Jajka faszerowana kremem miodowo-musztardowym ze szczypiorkiem
Patera wędlin z dipem chrzanowym
Pieczywo własnego wypieku

Bufet kawowy:
Kawa
Herbata
Mleko
Cytryna
Cukier 
Ciasto 
Sok lub kompot (serwowany do obiadu w ilościach 350ml na osobę)


Dekoracja stołów w cenie pakietu
Sala do dyspozycji gości 3 godziny bezpłatnie, każda kolejna godzina płatna 100 zł.

W ofercie posiadamy wino oraz piwo za dodatkową opłatą. 



Pakiet 120 zł/os


I ciepłe danie – (jedna z propozycji)
Rosół z kury zagrodowej z domowym makaronem
Krem z ziemiaków i pora z wędzonym twarogiem
Krem z cukinii i brokuła z migdałami
Krem z pomidorów z mozzarella bazylia i parmezanem
Krem z pieczonej dynii z prażonymi migdałami
Francuska zupa cebulowa z grzankami
Żurek z białą kiełbasą na zakwasie
Krem z pieczonej papryki z serem camembert i czarnym sezamem
Węgierska zupa gulaszowa z ciecierzycą


II ciepłe danie – (jedna z propozycji)
Roladki z piersi kurczaka z pieczarkami i serem
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie kurkowym
Tradycyjny kotlet schabowy w panierce
Polędwiczka wieprzowa w sosie gorgonzola
Pieczeń z karkówki z pieca w sosie własnym
Filet z piersi kurczaka nadziewany serem gorgonzola lub ementaler
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie z zielonego pieprzu
Dorsz z masłem pietruszkowym
Devolay z piersi kurczaka z masłem i pietruszka
Filet z piersi kurczaka zapiekany z pomidorami i mozzarella

 Dodatki (jedna z propozycji)
Pieczone ziemniaki w mundurkach z ziołami
Gotowane ziemniaki z masłem i koperkiem
Ryż zasmażany z warzywami


Surówki (jedna z propozycji)
Bukiet surówek (surówka z marchewki, z białej kapusty, buraczki tarte na zimno)
Mieszanka sałat i warzyw z sosem vinegre
Fasolka szparagowa zasmażana z czosnkiem i pomidorami


Deser (jedna z propozycji)
Panna Cotta
Owoce sezonowe z kremem mascarpone i płatkami crunch podane w pucharkach
Lody śmietankowo-truskawkowe z gorącymi owocami i bitą smietaną



III danie ciepłe (jedna z propozycji podana w ceramicznych podgrzewaczach)

Bigos staropolski
Udko z kurczaka pieczone z warzywami
Żeberka z pieca duszone w kapuście


Przekąski na zimno podane na półmiskach
Sałatka z kurczakiem w sezamie, pomidorami, ananasem, winogronem i sosem miodowo-musztardowym z curry
Sałatka Grecka podana z sosem vinegre i faworkami czosnkowymi
Roladki z grillowanej cukinii nadziewane serkiem czosnkowym z orzechami
Śledzie marynowane w przyprawach i oleju
Śledzie w sosie miodowo-musztardowym
Kruche babeczki wypełnione sałatką jarzynową z jabłkiem
Jajka faszerowana kremem miodowo-musztardowym ze szczypiorkiem
Deska serów różnego rodzaju serwowana z faworkami czosnkowymi
Deska mięs pieczystych:
schab nadziewany morelą, pieczona karkówka w ziołach, pieczony boczek z czosnkiem
Pieczywo własnego wypieku


Bufet kawowy
Kawa
Herbata
Ciasto
Patera owoców
Mleko
Cytryna
Cukier
Woda z cytryną
Sok lub kompot (serwowany do obiadu w ilościach 350ml na osobę)
Wino musujące (serwowane na powitanie lub do tortu)



W przypadku pytań pozostajemy do dyspozycji: 724 667 041, staravenezia@gmail.com
Warunkiem rezerwacji terminu jest wpłata zaliczki oraz podpisanie umowy.